Samenvatting

Een ultramodern, op maat gemaakt systeem aan de rivier de Theems zorgt voor een revolutie op het gebied van verwarming, koeling en warmwatervoorziening voor het reddingsbootstation van de RNLI Waterloo Bridge. De opstelling bestaat uit een MasterTherm AQ45i systeem op een stuwdam, samen met een roestvaststalen boorgatpomp in een koperen, op maat gemaakte bootmantel. Het open-source systeem onttrekt energie rechtstreeks aan de Theems en zorgt zo voor een duurzame en efficiënte werking. Om het comfort te optimaliseren heeft het station geïntegreerde vloerverwarming en actieve koeling via fab-spiralen. Bovendien maken volledige internetbewaking en -bediening naadloos beheer op afstand mogelijk, waardoor deze innovatieve installatie een opmerkelijk voorbeeld is van energie-efficiëntie en geavanceerde technologie in actie.

 

Belangrijkste feiten

Op maat gemaakt; ultramodern systeem aan de rivier de Theems

  • 1 x MasterTherm AQ45i systeem op een stuwdam.
  • Op maat gemaakte roestvrijstalen boorgatpomp in een omhulsel met koperen laars
  • Levert verwarming, koeling en warm water voor het station
  • Open bron systeem wint energie rechtstreeks uit de Theems
  • Geïntegreerd vloerverwarmingssysteem
  • Actieve koeling via fabspiralen
  • Volledige internetbewaking en -regeling

 

Projectoverzicht

De RNLI in Waterloo Bridge in Londen zocht een innovatief warmtepompsysteem voor hun nieuwe reddingsbootstation aan de rivier de Theems, met als doel de energie van het omringende water te benutten. Met de expertise van het ontwerp- en planningsteam van Thermal Earth werd een op maat gemaakt waterbron-warmtepompsysteem ontworpen en geïnstalleerd voor verwarming, warm water en koeling van het station.

Het hart van het systeem is de MasterTherm AQ45i 3ph Aardwarmtepomp, gehuisvest op een op maat gemaakte skid. Deze warmtepomp is op locatie geassembleerd en vervolgens op zijn plaats gehesen. Hij biedt zowel volledige koeling als 100% verwarming en warmwatervoorziening voor het RNLI Reddingsbootstation.

Het open-source systeem werkt via een titanium warmtewisselaar en onttrekt brak water rechtstreeks aan de Theems met behulp van een dompelpomp in een op maat gemaakte roestvrijstalen omhulsel, compleet met een koperen laars. De werking van de compressor genereert warm water en past zich aan om te verwarmen of te koelen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dit unieke systeem heeft een intelligent ontwerp dat automatisch schakelt tussen zomer- en wintermodus op basis van de buitentemperatuur, zodat het hele jaar door optimale prestaties worden geleverd. Het geïntegreerde vloerverwarmingssysteem en de actieve koelmodule garanderen een nauwkeurige temperatuurregeling voor maximaal comfort.

Het systeem heeft ook een volledig automatische omkeerfunctie, waardoor het naadloos kan schakelen tussen koel- en verwarmingsmodi door de verdamper en condensor in de unit om te wisselen, wat de veelzijdigheid en efficiëntie vergroot.

Voor naadloze bewaking en beheer is de warmtepomp uitgerust met volledige internetbewakingsmogelijkheden die toegankelijk zijn via een online dashboard. Hierdoor kunnen operators de werking volgen en eventuele problemen direct aanpakken, zodat het systeem continu en betrouwbaar blijft presteren.

Samengevat is het ultramoderne Water Source Heat Pump-systeem, ontwikkeld door Thermal Earth, een uitzonderlijk voorbeeld van geavanceerde technologie en duurzaamheid in actie. Door gebruik te maken van de energie van de rivier de Theems en intelligente functies te integreren, is het RNLI Reddingsbootstation uitgerust met een betrouwbare, efficiënte en milieuvriendelijke verwarmings- en koelingsoplossing op maat van de unieke vereisten.

Eigendom van Thermal Earth Ltd., UK distributeur van Master Therm warmtepompen.

Vrijblijvend advies

Onze experts staan voor u klaar

Wilt u een offerte ontvangen? Heeft u vragen over een Master Therm warmtepomp die u al heeft? Of wenst u persoonlijk advies?

Bel ons gerust op 0182 399 837 of mail naar info@generatetechnology.com, onze adviseurs staan je graag te woord.