Hoe het werkt

Wat is het doel van een warmtepomp?

Een warmtepomp levert warmte voor de woning, zowel voor verwarming als voor warm water. Ze vervangt volledig een traditionele elektrische of gasketel. Ze levert energie met behulp van elektrische energie: de warmtepomp is een hernieuwbare energiebron.

Waar komt de hoge efficiëntie vandaan?

Vergeleken met een elektrische of gasketel is een warmtepomp aanzienlijk efficiënter, omdat hij uw huis ook voorziet van warmte uit de omgeving: lucht, grond of water. Het elektrisch vermogen van de warmtepomp is slechts goed voor ongeveer 20-30% van de verzamelde warmte-energie.

Dit levert de belangrijkste energiebesparingen op in vergelijking met een conventionele elektrische of gasketel. Het efficiënte gebruik van vrij beschikbare energie uit de omgeving vermenigvuldigt het verwarmingsrendement tot 5,5 keer (SCOP = 5,5) in vergelijking met een elektrische boiler. En uw verwarmingsfacturen kunnen tot 80% lager uitvallen.

Wat is de seizoensgebonden SCOP-verwarmingsfactor?

Het verwarmingsvermogen van een warmtepomp is veel hoger dan het elektrisch opgenomen vermogen van een compressor, d.w.z. het rendement van de pomp is vele malen hoger dan 100%. De verhouding tussen het verwarmingsvermogen en het compressorvermogen wordt de COP genoemd.

De seizoens-COP is de verhouding tussen de totale hoeveelheid geproduceerde warmte en het totale elektriciteitsverbruik van de warmtepomp gedurende het hele verwarmingsseizoen. Afhankelijk van het soort en type pomp kan deze waarden bereiken van 3,5 tot 5,5.

Korte terugverdientijd dankzij subsidies

In Nederland zijn warmtepompen geregistreerd in de lijsten voor subsidietitels. Master Therm warmtepompen hebben een geldige registratie voor subsidies.

Ook koelen dankzij de omkeermodus

 

Tijdens de zomermaanden kan de warmtepomp zorgen voor langdurige koeling van het gebouw en zo het comfort tijdens de zomer aanzienlijk verhogen.

Top Tsjechische fabrikant
van warmtepompen sinds 1994

Maak kennis met
Onze krachtpatsers

Lucht-Water
Warmtepomp

Warmtepompen voor hotels, kantoorpanden & scholen

Bronwater
Warmtepomp

Warmtepompen voor hotels, kantoorpanden & scholen

Water-Water
Warmtepomp

Warmtepompen voor hotels, kantoorpanden & scholen

Doe de keuzehulp

Niet zeker welk systeem bij u past? Gebruik de keuzehulp!
Vrijblijvend advies?
Onze experts staan voor u klaar

Wilt u een offerte ontvangen? Heeft u vragen over een Master Therm warmtepomp die u al heeft? Of wenst u persoonlijk advies?

Bel ons gerust op 06 17 50 71 60 of mail naar info@generatetechnology.com, we staan u graag te woord.